Citroen Jumpy Multispace

Written by on 21 februari 2014 in mini-van - Reacties uitgeschakeld voor Citroen Jumpy Multispace

 

De Citroen Jumpy Multispace is een mini-van met 7 zitplaatsen … of zelfs meer. De Jumpy is in eerste instantie ontwikkeld als bedrijfswagen voor goederenvervoer. Door de enorme ruimte in de auto in te richten voor personenvervoer, met tot wel 9 zitplaatsen, ontstaat een auto met ongekende mogelijkheden. Bij Citroen geeft men aan modellen voor personenvervoer de naamtoevoeging: Multispace. De Citroen Jumpy Multispace is een goed alternatief voor het grotere gezin.


Citroen Jumpy Multispace met 7 zitplaatsen of meer

Citroen Jumpy Multispace met 7 zitplaatsenDe Citroen Jumpy is een oudgediende in het assortiment van Citroen. Al vanaf 1995 is de Jumpy leverbaar. Evenals de fullsize-MPV, de Citroen Evasion die ook rond deze tijd werd geïntroduceerd, is de Jumpy ontwikkeld in samenwerking met Peugeot en Fiat. De Peugeot Expert en de Fiat Scudo zijn feitelijk dezelfde wagens. In 2004 krijgt de Jumpy een facelift en in 2007 neemt men de auto rigoureus onder handen. Een moderne auto met ongekende mogelijkheden qua ruimte is het resultaat.

Uitrusting

De Citroen Jumpy is verkrijgbaar in twee lengtes (L1 en L2) en twee hoogtes (H1 en H2). Hierdoor zijn er meerdere mogelijkheden in beschikbare formaten van de Jumpy. De Citroen Jumpy Multispace kent alleen de mogelijkheid van een normale (L1H1) en lange versie (L2H1). Je kunt de Jumpy Multispace in twee uitrustingsniveaus krijgen: Comfort en Business. Het verschil in uitrusting zit in onder andere het aantal schuifdeuren, opties als cruise control, regen- en lichtsensoren, lichtmetalen velgen en andere zaken die bijdragen aan luxe en comfort. Qua veiligheid is de Jumpy Multispace standaard rijk uitgerust met airbags, ABS en ESP. Optioneel zijn andere technologische systemen als Hill Start Assist en Grip Control.
Je kunt de binnenruimte van de Jumpy Multispace heel flexibel inrichten. Door alle zitplaatsen te verwijderen heb je een zee aan ruimte voor het vervoeren van goederen. Je kunt tot wel 9 zitplaatsen creëren in de Jumpy Multispace (3+3+3). Meer gebruikelijk is de opstelling van 8 of 7 zitplaatsen. Door een stoel weg te laten op de 2e zitrij, zijn de stoelen op de 3e zitrij heel makkelijk te bereiken. Bij Citroen noemt men deze inrichting Direct Access.

Techniek / motoren

De Citroen Jumpy Multispace is leverbaar met 3 verschillende motoren:

  • 1.6 liter HDi dieselmotor (95 pk), handgeschakeld
  • 2.0 liter HDi dieselmotor (125 pk), handgeschakeld
  • 2.0 liter HDi dieselmotor (160 pk), handgeschakeld of automaat

Concurrentie

Citroen Jumpy Multispace met 7 zitplaatsen 1De Citroen Jumpy Multispace heeft haar concurrenten in het segment van mini-vans met optie tot 7 zitplaatsen of meer. Denk aan de Peugeot Expert Tepee, Mercedes-Benz Viano Combi, Volkswagen Transporter, Ford Tourneo Custom, Renault Trafic Passenger, Fiat Scudo of de verrassende Nissan NV200 Evalia. Laatstgenoemde gaat in de komende jaren álle taxi’s in New York vervangen. Men heeft gekozen voor een elektrisch aangedreven Evalia.

Prijzen

Er is al een Citroen Jumpy Multispace vanaf € 36.000,-. Het betreft de normale lengte (L1H1) in Comfort uitvoering. Voor een klein bedrag méér heb je een lange uitvoering (L2H1) met nog meer ruimte. Een Business uitvoering met vele extra’s kost circa € 7.000,- meer.

Meer weten over de Citroen Jumpy Multispace en actuele aanbiedingen? Kijk dan op www.citroen.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2