Citroen Grand C4 Picasso

Written by on 31 januari 2014 in midi-MPV - Reacties uitgeschakeld voor Citroen Grand C4 Picasso

 

Vanaf het jaar 2006 voert het Franse automerk Citroen de C4 Picasso in haar assortiment. De variant met 7 zitplaatsen is de Citroen Grand C4 Picasso. Het zijn modellen die plaatsnemen in het segment midi-MPV. De 7 persoons C4 Picasso is een comfortabele, ruime auto voor het grotere gezin. Vanaf 2013 is er een nieuwe generatie Grand C4 Picasso uitgebracht van dit succesvolle model.


Citroen Grand C4 Picasso met 7 zitplaatsen

Citroen Grand C4 Picasso met 7 zitplaatsen (oud)Lange tijd heeft Citroen haar modellen rondom het model Xsara gebouwd. Er was zowel een middenklasser, de Xsara, als ook een MPV model met 5 zitplaatsen beschikbaar. Laatstgenoemde auto krijgt de naam Xsara Picasso. Er is geen variant met 7 zitplaatsen van dit model. Je ziet hetzelfde idee eind jaren ’90 bij Renault met de Megane en de Megane Scenic.

Citroen gaat vanaf 2005/2006 alle modellen een eenduidige aanduiding geven: de letter ‘C’ met een nummer. De middenklasser wordt de C4 en de MPV variant wordt de C4 Picasso. Ditmaal wordt er wel een 7 persoons variant uitgebracht: de Grand C4 Picasso is geboren. De Citroen Xsara Picasso blijft overigens ook nog enkele jaren beschikbaar bij de dealer.

De Grand C4 Picasso meet 4,55 meter in de lengte. Dat is 15 centimeter langer dan de 5 persoons versie. Die ruimte komt ten goede aan de zitruimte op de 2e en 3e zitrij. De auto verovert langzaamaan een positie in het segment midi-MPV. Het is een praktische auto, ideaal voor het grotere gezin. De auto staat op hetzelfde (iets verlengde) platform als de middenklasser Citroen C4. Daarmee is de auto niet te groot en daarmee nog steeds handzaam in het dagelijks verkeer. De auto biedt echter zeer veel binnenruimte die flexibel in te delen is: of je nu veel goederen wilt vervoeren of juist tot wel 7 personen!

Uitrusting

De uitrustingsniveaus van de Grand C4 Picasso zijn standaard al rijkelijk voorzien van zaken als een enorm panoramische voorruit, mistlampen in de voorbumper, airconditioning en centrale deurvergrendeling. Men heeft in de uitrustingspakketten zowel focus op de particuliere rijder, als ook op de zakelijke rijder. Voor beide klantgroepen zijn interessante opties en accessoires beschikbaar. Een bijzondere vermelding waard, is het panoramisch glazen dak. In combinatie met de enorme voorruit vormt dit een glazen geheel dat een ruimtelijk gevoel geeft. De volgende uitrustingsniveaus zijn beschikbaar voor de Citroen Grand C4 Picasso:

 • Attraction
 • Tendence
 • Exclusive
 • Ligne Business (zakelijk)
 • Collection

Techniek / motoren

Voor de Citroen Grand C4 Picasso zijn de volgende motoren beschikbaar:

 • VTi benzinemotor (120 pk)
 • THP benzinemotor (155 pk) met EGS (elektronisch bediende versnellingsbak)
 • HDI dieselmotor (100pk)
 • e-HDI dieselmotor (100 pk) Airdream met EGS
 • HDI dieselmotor (150 pk)
 • HDI dieselmotor (150 pk) met EGS

Concurrentie

De Citroen Grand C4 Picasso kent haar concurrenten in het segment midi-MPV. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de: Ford Grand C-Max, Opel Zafira Tourer, Mazda 5, Toyota Verso en de Volkswagen Touran.

Prijzen

Citroen Grand C4 Picasso met 7 zitplaatsen (oud) 1De Citroen Grand C4 Picasso is leverbaar geweest vanaf € 27.500,-. Afhankelijk van de aankleding, uitrusting en de motor die je kiest konden prijzen oplopen tot bijna € 38.000,-. Met de komst van de nieuwe generatie Citroen Grand C4 Picasso (2013) valt het oude model terug in het segment van gebruikte auto’s en zullen dealers voorraadmodellen tegen scherpe prijzen aanbieden. De Citroen Grand C4 Picasso viel in de 25% bijtelling voor de leaserijders.

Wil jij meer weten over de actuele modellen van Citroen? Kijk dan eens op www.citroen.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2