Citroen C8

Written by on 31 januari 2014 in fullsize-MPV - Reacties uitgeschakeld voor Citroen C8

 

Vanaf 2002 maakt de Citroen C8 met 7 zitplaatsen of zelfs meer, onderdeel ui van de Citroen familie. De Citroen C8 is een fullsize-MPV. De C8 is de opvolger van de Citroen Evasion en daarmee niet de eerste fullesize- MPV van Citroen. De ruimte in de auto is flexibel in te delen.


Citroen C8 met 7 zitplaatsen

Citroen C8 met 7 zitplaatsenCitroen werkt al vele jaren samen met een ander Frans automerk: Peugeot. Uit deze samenwerking zijn in de laatste decennia meerdere succesvolle modellen voortgekomen. Begin jaren ’90 slaan de Franse bedrijven samen met Lancia en Fiat de handen ineen en ontwikkelen een fullsize-MPV om te concurreren met ondermeer de Renault Espace in het segment fullsize-MPV. De merken brengen hun MPV onder eigen naam uit: de Citroen Evasion, Peugeot 806, Lancia Zeta en Fiat Ulysse.

In 2002 is de vierling aan een nieuwe generatie toe. De merken gaan op dezelfde voet verder en wederom wordt één en hetzelfde model gelanceerd onder de verschillende merknamen. Met kleine uiterlijke verschillen probeert elk merk de auto een eigen gezicht te geven. Alleen Fiat geeft de nieuwe MPV dezelfde naam. Lancia doopt de auto om tot Lancia Phedra. Bij Peugeot krijgt de opvolger van de 806 de naam: 807. Tot slot kiest Citroen er voor om alle modellen in de C-lijn ook die letter als naam te geven, gevolgd door een cijfer voor het model: C8.

In 2010 besluiten de Italiaanse merken Lancia en Fiat om de fullsize-MPV helemaal uit het assortiment te halen. Fiat komt later met de Fiat Freemont (voorheen de Dodge Journey) en Lancia brengt de Lancia Voyager op de markt (voorheen Chrysler Voyager). Hiermee doen beide merken weer mee in het segment auto’s met 7 zitplaatsen.

Uitrusting

De Citroen C8 is er in de uitvoering Ambiance. Middels opties en accessoires kun je de auto verder naar eigen wens aankleden. De Citroen C8 mikt op een publiek dat ruimte, comfort, luxe in een praktische auto zoekt. Met grote, elektrisch bedienbare schuifdeuren zijn alle zitplaatsen goed bereikbaar. Standaard airconditioning in maar liefst vier zones, cruise control, parkeersensoren, telefoonvoorziening zijn allemaal mogelijkheden, mochten deze voorzieningen al niet standaard geleverd worden.

Citroen C8 met 7 zitplaatsen 1Binnenin is de C8 een enorm. De grote ruimte is flexibel in te delen. Met ruim 3.000 liter laadruimte kun je met gemak grote goederen of juist veel goederen vervoeren. Let wel, dan heb je ook nog steeds 5 zitplaatsen tot je beschikking. Wil je meerdere personen vervoeren, dan kun je de ruimte met behulp van losse stoelen indelen. Je kunt tot wel 8 zitplaatsen creëren, waarbij zelfs een vergaderopstelling mogelijk is.

Techniek / motoren

De grote fullsize-MPV meet maar liefst 4,73 meter in lengte. Om de auto goed op weg te helpen, kan de auto worden uitgerust met de volgende motoren:

  • 2.0 liter HDi dieselmotor (135 pk), handgeschakeld
  • 2.0 liter HDi dieselmotor (160 pk), handgeschakeld
  • 2.0 liter HDi dieselmotor (160 pk), automaat

Concurrentie

De Citroen C8 kent haar concurrentie in het segment van de fullsize-MPV’s, zoals de Renault Grand Espace, Peugeot 807, Lancia Voyager, Ford Galaxy en de Volkswagen Sharan.

Prijzen

Je rijdt al in een nieuwe Citroen C8 vanaf € 42.200,-. De 160 pk sterke variant begint bij € 45.850,-. De Citroen C8 is, net als de andere auto’s in dit segment, zeer in trek als 2e hands auto. De ruimte, comfort en mogelijkheid tot 7 zitplaatsen (of zelfs meer), tegen een scherpe prijs, maken het aantrekkelijk voor grotere gezinnen.

Meer weten over de Citroen C8 en actuele aanbiedingen? Kijk op www.citroen.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2