Citroen C-Crosser

Written by on 31 januari 2014 in SUV - Reacties uitgeschakeld voor Citroen C-Crosser

 

De Citroen C-Crosser is de eerste en tot dusver enige SUV door het Franse automerk Citroen op de markt gebracht. De auto heeft optioneel 7 zitplaatsen. De C-Crosser is in samenwerking met Peugeot ontwikkeld en daarom toont hij veel gelijkenis met de Peugeot 4007. De Citroen C-Crosser kwam in 2007 in Nederland op de markt en is in 2011 uit de verkoop gehaald.


Citroen C-Crosser met 7 zitplaatsen

Citroen C-Crosser - 7 zitplaatsenIn 2007 brengt Citroen de C-Crosser op de markt. Ook Citroen wil nog meeliften op de successen die andere merken boeken met een SUV model. Door de crisis en toegenomen milieubewustzijn, neemt echter de vraag naar grote auto’s af en wil men graag kleine, zuinige en ‘groene’ auto’s. Dit doet Citroen besloten om de auto uit het assortiment in Nederland te halen in 2011.

De Citroen C-Crosser is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Peugeot. Beide partijen behoren tot het PSA concern. De C-Crosser is nagenoeg gelijk aan de Peugeot 4007 die tegelijkertijd wordt geïntroduceerd. De samenwerking tussen PSA en Mitsubishi is van grote invloed op de ontwikkeling van deze modellen. Niet alleen staat de Mitsubishi Outlander (2e generatie) als basis voor het ontwerp, ook zijn de Japanners nauw betrokken bij de ontwikkeling van het interieur. Andersom maakt Mitsubishi weer gebruik van de motoren van de Fransen in hun eigen Outlander.

Uitrusting

De Citroen C-Crosser is verkrijgbaar in 3 verschillende uitrustingsniveaus:

  • Ligne Prestige
  • Dynamique
  • Exclusive

De basisuitrusting van de Ligne Prestige is al zeer compleet. Zoals je mag verwachten van een Franse auto is veel aandacht besteedt aan het rijcomfort. Dit is gecombineerd met veel technische en technologische systemen die bijdragen aan comfort en veiligheid. De hogere uitrustingsniveaus bieden meer gemak en uitstraling, met opties en accessoires zoals een schuif- en kanteldak, lederen bekleding, uitgebreide audio en navigatie en bijvoorbeeld chroomaccenten voor een meer zakelijk karakter.

Techniek / motoren

De Citroen C-Crosser heeft keuze uit twee motoren. Deze motoren zijn beschikbaar met een handmatige versnellingsbak of met een automaat. Zoals het bij een SUV behoort, is de aandrijving op twee of vier wielen.

  • 2.2 liter HDi turbodieselmotor (156 pk)
  • 2.4 liter DOHC benzinemotor (170 pk)

Concurrentie

Citroen C-Crosser - 7 zitplaatsen 1De concurrentie vindt de C-Crosser met name in compacte SUV modellen van andere merken die ook 7 zitplaatsen bieden:

Prijzen

De Citroen C-Crosser is in Nederland niet meer bij de dealer te krijgen. In het buitenland wordt hij wel verkocht. In Nederland vind je de C-Crosser als gebruikte auto op websites, zoals www.autoscout24.nl of www.autotrack.nl. Prijzen liggen net boven de € 10.000,- en verder, afhankelijk van bouwjaar, uitrusting en staat van de auto.

Meer weten over actuele modellen en aanbiedingen van Citroen? Kijk dan eens op www.citroen.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2