Citroen Berlingo Multispace

Written by on 31 januari 2014 in bestelauto - Reacties uitgeschakeld voor Citroen Berlingo Multispace

 

De Citroen Berlingo is al ruim 15 jaar een bekend gezicht op de Nederlandse wegen. De Citroen Berlingo is een bestelwagen waarvan ook een variant is gemaakt voor personenvervoer met optioneel 7 zitplaatsen: de Berlingo Multispace. Het hoge dak, de grote schuifdeuren en de enorme, praktische ruimte binnen in de auto, maken van de Berlingo Multispace een prima gezinsauto.


Citroen Berlingo Multispace met 7 zitplaatsen

Midden jaren ’90 slaan de Franse automerken Peugeot en Citroen de handen inéén en ontwikkelen gezamenlijk een bestelwagen. In 1997 zien de Peugeot Partner en de Citroen Berlingo het levenslicht. Bestelwagens worden tot die tijd vaak gebouwd op een model uit het B-segment. Door het achterop plaatsen van laadruimte met een veel hogere daklijn dan de oorspronkelijke auto, ontstond een bestelwagen. Denk bijvoorbeeld aan de Opel Corsa, welke als basis werd gebruikt voor de Opel Combo. Of de Volkswagen Polo voor de Volkswagen Caddy. De Fransen hadden ditmaal een geheel nieuwe auto als bestelauto ontworpen. Een stap die andere merken later zullen volgen.

De hoge daklijn en de schuifdeuren aan de zijkanten, maken van de Partner en Berlingo succesnummers. De grote laadruimte is makkelijk benaderbaar. Beide merken bouwen op basis van de Partner en Berlingo ook een variant voor personenvervoer. Citroen noemt het de Berlingo Multispace. Er zijn optioneel 7 zitplaatsen die in de ruime wagen een comfortabele zit bieden aan 7 personen.

Citroen Berlingo Multispace met 7 zitplaatsenDe Citroen Berlingo krijgt in 2003 een facelift. In 2008 wordt de auto wederom onder handen genomen. De Berlingo krijgt een broertje: de Citroen Nemo, die eveneens als bestelwagen en als personenauto wordt uitgebracht. De Berlingo wordt hoger gepositioneerd in de markt door meer luxe en comfort aan de uitrusting toe te voegen. De Berlingo is een volwaardige gezinsauto geworden, met het comfort van een middenklasser.

Uitrusting

De Citroen Berlingo Multispace is naar eigen wens in te richten. Wil je goederen vervoeren, dan haal je de stoelen eruit. De laadruimte kan wel oplopen tot 3.000 liter. Wil je juist tot wel 7 personen vervoeren? Dan zijn de 7 zitplaatsen ideaal. De Berlingo is netjes afgewerkt en beschikt over alle veiligheidssystemen die je bij een middenklasse auto verwacht: airbags, ABS, ESP. De Citroen Berlingo Multispace is verkrijgbaar in verschillende uitrustingsniveaus: Attraction, Tendance en de meest uitgebreide XTR. Door middel van speciale packs kun je opties en accessoires toevoegen die voor jou belangrijk zijn. Hoe comfortabel wil je het hebben? De keuze is aan jou!

Techniek / motoren

De Citroen Berlingo is verkrijgbaar met zowel een benzine- als dieselmotor. De samenwerking tussen Citroen en Peugeot werpt ook op motorisch vlak de vrachten af. Voor de Berlingo zijn de volgende motoren verkrijgbaar:

  • 1.6 liter VTi benzinemotor (95 pk), handgeschakeld
  • 1.6 liter VTi benzinemotor (120 pk), handgeschakeld
  • 1.6 liter e-HDi Airdream dieselmotor (90 pk), handgeschakeld
  • 1.6 liter e-HDi Airdream dieselmotor (90 pk), automaat (EGS)
  • 1.6 liter HDi dieselmotor (115 pk), handgeschakeld

Alle motoren zijn uitgerust met het brandstof besparende Start&Stop systeem. Echt zuinig is de 1.6 liter e-HDi dieselmotor (90 pk) mede vanwege de koppeling aan de gerobotiseerde handgeschakelde versnellingsbak (BTE MANU 5 RAPP STT). Deze motor heeft een zeer lage CO2 uitstoot.

Concurrentie

De Citroen Berlingo Multispace kent in elke voor personenvervoer verbouwde bestelauto met 7 zitplaatsen een concurrent. Enkele voorbeelden zijn de Fiat Doblo, Opel Combo, Volkswagen Caddy, Renault Kangoo, Ford Tourneo Connect en natuurlijk de Peugeot Partner.

Prijzen

Citroen Berlingo Multispace met 7 zitplaatsen 1Er is al een Citroen Berlingo Multispace vanaf € 22.600,-. Voor de optie met 7 zitplaatsen moet extra worden betaald. Er worden 2 stoelen, gelijk aan de stoelen op de middelste zitrij, achterin gemonteerd.

Meer weten over de Citroen Berlingo Multispace en actuele aanbiedingen? Kijk op www.citroen.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2