Chrysler Pacifica

Written by on 24 maart 2014 in cross-over - Reacties uitgeschakeld voor Chrysler Pacifica

 

De Chrysler Pacifica is een cross-over model met 7 zitplaatsen. Of beter gezegd: het zijn 6 ruime en comfortabele zitplaatsen. De auto is ruim van binnen en deze ruimte is flexibel in te richten. Veel bagage of juist personen vervoeren? Met de Pacifica kun je alle kanten op. De auto heeft een zeer hoog rijcomfort. In 2008 is de Chrysler Pacifica uit productie gehaald.


Chrysler Pacifica met 6 i.p.v. 7 zitplaatsen

Chrysler Pacifica - 7 zitplaatsenIn 1999 wordt een concept-model van een auto aan het publiek getoond, dat veel weg heeft van de in 2004 in productie genomen Chrysler Pacifica. Het is een cross-over: een model dat het uiterlijk van een SUV, de ruimte van een SUV en de rijeigenschappen van een luxe middenklasse auto. De Pacifica heeft het!

De Chrysler Pacifica is primair voor de Noord-Amerikaanse markt bestemd. Via import heeft men de auto naar Nederland gehaald. Je ziet ze geregeld rijden of staan. Als gebruikte auto kun je hem op verschillende websites, als autotrack.nl of marktplaats.nl vinden.

De auto is bijzonder lang, maar liefst 5.05 meter. Hij is zelfs groter dan de Chrysler Voyager! Door deze omvang biedt hij plaats aan 3 zitrijen. In tegenstelling tot veel andere auto’s met deze eigenschap, biedt de Pacifica plaats aan 6 personen in plaats van 7. Dat komt door de bewuste keuze om op de 2e zitrij géén bank maar comfortabele stoelen te plaatsen. De stoelen zijn gescheiden door een middenconsole die zowel als armsteun en opbergruimte fungeert. De auto biedt véél ruimte. Door stoelen weg te klappen, kun je veel bagage vervoeren. Door de 2e én 3e zitrij weg te klappen, heb je maar liefst 2.250 liter bagageruimte tot je beschikking. Toch liever personen vervoeren? Dan bieden de zitplaatsen veel hoofd- en beenruimte. In 2007 krijgt de Pacifica een kleine facelift. In 2008 valt het doek voor de Pacifica. Men beweert dat de Dodge Journey de onofficiële opvolger van de Pacifica is. De Journey is in Europa gerebadged tot Fiat Freemont.

Uitrusting

De Chrysler Pacifica is rijk uitgerust. Denk bijvoorbeeld aan: airbags, airconditioning, stoelen instelbaar, bediening vanaf het stuur, mogelijkheid om voorwielaandrijving om te zetten naar vierwielaandrijving, ABS, 17” lichtmetalen velgen, uitgebreide audiovoorziening en optioneel véél opties en accessoires die het reizen voor de bestuurder én passagiers tot een waar genot maken. Wat te denken van een DVD scherm dat voor de passagiers uit het plafond kan komen, waarbij een 5.1 surround sound systeem het geluid verzorgd?

Techniek / motoren

De Chrysler Pacifica heeft meerdere motoren als standaard onder de motorkap gehad:

  • 3.5 liter 24V SOHC V6 benzinemotor (250 pk) – (2004 model)
  • 3.8 liter V6 benzinemotor (210 pk) – (2005 model)
  • 4.0 liter SOHC aluminium benzinemotor (253 pk) – (2007 model)

Concurrentie

De concurrentie van de Chrysler Pacific moet worden gezocht in verschillende segmenten: SUV, MPV, cross-over. Je kijkt naar auto’s met hetzelfde formaat, 6 of 7 zitplaatsen, ruimte, comfort en luxe.

Prijzen

Chrysler Pacifica - 7 zitplaatsen 1De Chrysler Pacifica is nieuw niet meer verkrijgbaar. Hij is in 2008 uit productie gehaald. In Nederland vind je gebruikte Pacifica’s op websites voor autoverkoop voor iets meer dan € 5.000,-. De prijzen worden mede bepaald door kilometerstand, de motor, uitrusting, staat van de auto, bouwjaar en andere factoren. Uiteindelijk is het mechanisme van vraag een aanbod hetgeen dat de prijs bepaald.

Meer weten over Chrysler en actuele modellen? Kijk dan op www.chrysler.com. Je komt op de site voor modellen voor de Noord-Amerikaanse markt. In Europa zijn alle Chrysler modellen door eigenaar Fiat Groep ondergebracht bij andere automerken onder de vlag van Fiat.

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2