Chevrolet Orlando

Written by on 31 januari 2014 in cross-over - Reacties uitgeschakeld voor Chevrolet Orlando

 

In het jaar 2011 lanceert het van oorsprong Amerikaanse automerk Chevrolet een cross-over met 7 zitplaatsen, de Chevrolet Orlando. De auto heeft veel binnenruimte, welke flexibel is in te delen. Of je nu veel goederen wilt vervoeren, of tot wel 7 personen, in de Orlando kun je alles kwijt. Met deze auto richt Chevrolet zich duidelijk op het grotere gezin.


Chevrolet Orlando met 7 zitplaatsen

Chevrolet Orlando met 7 zitplaatsenHet uiterlijk van de Orlando is imposant. De grote neus, de dubbele grill en het logo in het midden, geven de auto het uiterlijk van een SUV. De grote wielkasten bieden de mogelijkheid om wielen tot wel 18” onder de Orlando te plaatsen. Toch is de Chevrolet Orlando een cross-over die het moet opnemen tegen auto’s in hetzelfde segment (zie concurrentie) en in het segment midi-MPV.

De Chevrolet Orlando staat op dezelfde bodemplaat als de Chrevolet Cruze en Volt en de Opel Astra en Ampera. De Orlando biedt plaats aan 7 personen. Je kunt de binnenruimte flexibel inrichten. Wist je dat er wel 16 mogelijke indelingen zijn? De zitruimte in de Orlando is prettig voor alle passagiers. Net als alle andere wagens met 7 zitplaatsen in het segment cross-over en midi-MPV, zijn de zitplaatsen op de 3e zitrij meer geschikt voor het vervoeren van kinderen dan van volwassenen. Met alle stoelen omhoog, heb je een beperkte bagageruimte van nog geen 100 liter. Klap je de 3e zitrij weg, dan heb je een bagageruimte van ruim 480 liter. Haal je ook de 2e zitrij naar beneden, dan heb maar liefst ruim 1.300 liter. Naast bagageruimte beschikt de Chevrolet Orlando ook over vel handige opbergvakken.

Uitrusting

De Chevrolet Orlando is verkrijgbaar in verschillende uitrustingsniveaus:

  • LS+
  • LT
  • LT+
  • LTZ
  • LTZ+

Je kunt, naast jouw keuze qua uitrusting, jouw Orlando verder personaliseren en tegen meerprijs aanvullen met opties en accessoires.

Techniek / motoren

Je kunt kiezen uit drie motoren voor de Chevrolet Orlando:

  • 1.4 liter benzinemotor, handgeschakeld of automaat (140 pk)
  • 2.0 liter Common Rail dieselmotor, handgeschakeld (130 pk)
  • 2.0 liter Common Rail dieselmotor, handgeschakeld of automaat (163 pk)

Met de techniek van zustermodel Chevrolet Volt, met elektrische aandrijving, zal er vast en zeker toe leiden dat ook de Chevrolet Orlando ooit een elektrische aandrijving krijgt.

Concurrentie

De Chevrolet Orlando vindt haar concurrenten in auto’s met 7 zitplaatsen in het segment midi-MPV en natuurlijk in andere cross-over modellen met 7 zitplaatsen, zoals de Nissan Qashqai+2 en de Fiat Freemont (niet in Nederland verkrijgbaar).

Prijzen

Chevrolet Orlando met 7 zitplaatsen 1De Chevrolet Olando is al verkrijgbaar vanaf € 26.795,- (LS+, 1.4 benzine). Prijzen voor een standaard uitvoering lopen op tot net geen € 40.000,- (LTZ+, 2.0 diesel). Met opties en accessoires kun je de prijs nog verder opbouwen.

Meer weten over de Chevrolet Orlando? Kijk op www.chevrolet.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?

UA-53613742-2