Audi Q7

Written by on 31 januari 2014 in SUV - Reacties uitgeschakeld voor Audi Q7

 

Vanaf 2005 is de Audi Q7 op de markt. Een fullsize, exclusieve SUV met optioneel 7 zitplaatsen. Het Duitse automerk Audi komt met een SUV, enkele jaren na concurrenten als BMW en Porsche, om óók een graantje mee te pikken van de successen in dit relatief nieuwe marktsegment.


Audi Q7 met 7 zitplaatsen

Audi Q7 met 7 zitplaatsenDe Audi Q7 is een relatief jong model in het assortiment van de Duitsers. In 2005 wordt de Q7 getoond aan het publiek en een jaar later staat hij bij de dealer. De SUV is vanaf medio 2000 enorm populair geworden. In de jaren erna neemt het milieubewust zijn toe en krijgen de brandstof verslindende SUV’s ook kritiek. Kleine en ‘groene’ auto’s winnen in populariteit. Juist in deze periode komt onder andere Audi met haar Q7. De auto weet desalniettemin een vaste plaats te veroveren in het segment. Mede vanwege de mogelijkheid tot 7 zitplaatsen.

De Audi Q7 staat op dezelfde bodemplaat als de Porsche Cayenne en de Vokswagen Touareg. Dat is niet verwonderlijk, daar alle merken onder de Volkswagen Groep vallen. Het delen van onderdelen zien we vaker bij merken die onder één moederbedrijf vallen. Dat bespaart aanzienlijk in ontwikkel- en productiekosten. De Q7 krijgt 3 jaar na de introductie, in 2009, een facelift. Het uiterlijk wordt aangepast op de andere modellen van Audi. Andere aanpassingen zijn ondermeer standaard Xenon verlichting, standaard LED dagrijverlichting (verplicht) en LED knipperlichten.

Uitrusting

De Audi Q7 is verkrijgbaar in verschillende uitrustingsniveaus, oplopend in luxe, comfort en meer technologische toepassingen voor veiligheid en comfort:

 • Pro Line
 • Pro Line Plus
 • Pro Line S
 • S Line
 • S Line Plus

Standaard is de Q7 al rijk uitgerust: alle bumpers, handgrepen en spiegels zijn in de carrosseriekleur mee gespoten, de dakrails en sierlijsten zijn in blank aluminium, audio- en digitale boordcomputersysteem, airconditioning, airbags, licht- en regensensor, vierwielaandrijving (Audi Quattro), Xenon en LED verlichting, parkeer assistentie en wat al niet meer.

Techniek / motoren

Vanaf 2010 heeft Audi de volgende motoren voor de Q7 beschikbaar:

 • 3.0 liter TFSI V6T benzinemotor (272 pk), 8 traps Tiptronic automaat
 • 3.0 liter TFSI V6T met supercharger (333 pk), 8 traps Tiptronic automaat
 • 3.0 liter TDI V6 dieselmotor (204 pk), 8 traps Tiptronic automaat
 • 3.0 liter TDI V6 dieselmotor (245 pk), 8 traps Tiptronic automaat
 • 3.0 liter TDI Clean Diesel V6 dieselmotor (240 pk), 8 traps Tiptronic automaat
 • 4.2 liter TDI V8 dieselmotor (340 pk), 8 traps Tiptronic automaat

Audi is drukdoende naast motoren op fossiele brandstof, ook hybridemotoren te ontwikkelen. Speciale vermelding is de 6.0 liter TDI V12 dieselmotor met 500 pk, die vanaf 2008 beschikbaar is geweest. In slechts 5,5 seconden brengt deze krachtbron de zware Q7 vanuit stilstaand naar een snelheid van 100 kilometer per uur.

Concurrentie

De Audi Q7 met 7 zitplaatsen kent har concurrenten in SUV’s van andere merken. Denk aan de Mercedes-Benz GL klasse, Volvo XC90, BMW X5 of de Land Rover Discovery 4. Let op, de Porsche Cayenne en de Volkswagen Touareg zijn niet verkrijgbaar met 7 zitplaatsen.

Prijzen

Audi Q7 met 7 zitplaatsen 1De Audi Q7 is verkrijgbaar vanaf ruim € 71.000,- voor de lichtste dieselmotor. Benzinemotoren beginnen vanaf € 88.000,-. Deze prijsverschillen hebben te maken met het belastingvoordeel voor de schonere dieselmotoren. De optie voor méér dan 5 zitplaatsen kan tegen meerprijs worden aangeschaft. Je kunt kiezen uit twee opstellingen: 2+2+2 (6 zitplaatsen) óf 2+3+2 (7 zitplaatsen).

Meer weten over de Audi Q7 en actuele aanbiedingen? Kijk dan op www.audi.nl

Wil jij een compleet overzicht van alle auto’s met 7 zitplaatsen?


UA-53613742-2